12.01.2021

Produljen rok za podnošenje projektnih prijedloga na Poziv za sufinanciranje povećanja EnU i korištenja OIE u proizvodnim industrijama

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (PT1) je objavilo II. Izmjenu Poziva u proizvodnim industrijama, kojom se produljuje rok za dostavu projektnih prijedloga. Novi krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 8. veljače 2021. godine do 12:00 sati.
 
Poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u  proizvodnim industrijama“ je objavljen 15. listopada 2020., a zaprimanje projektnih prijedloga započelo je od 16. studenoga 2020. godine.
 
Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima koja su registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, a cilj je poduprijeti ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine rezultata korištenjem manje količine energije, kao i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije.
 
Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 milijuna kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 tisuća kuna, dok je najviši iznos 20 milijuna kuna.
 
Više informacija o Pozivu te svu potrebnu dokumentaciju možete potražiti na stranicama: eFondovi (OVDJE) i strukturnim fondovima (OVDJE).