Drugi projektni sastanak i trening FIESTA energetskih savjetnika

U Zaragozi je 17. ožujka, pod domaćinstvom Centra za istraživanje potrošnje energetskih izvora CIRCE, održan drugi sastanak CIP IEE projekta FIESTA na kojemu su kao hrvatski partneri sudjelovali predstavnici Grada Rijeke, Grada Zadra, Grada Pule i REA-e Kvarner.

Projekt FIESTA – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima započeo je u listopadu 2014. godine, a trajat će ukupno 36 mjeseci.

FIESTA nastoji smanjiti potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova u kućanstvima, pomažući kućanstvima u prilagodbi vlastitih navika i učinkovitijem korištenje energije, kupovini energetski učinkovitijih uređaja za grijanje i hlađenje te investiranju u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

U okviru projekta, u gradovima partnerima bit će uskoro uspostavljeno 14 FIESTA energetskih info-pultova, radi čega je od 18.-20. ožujka u Zaragozi održan trening za energetske savjetnike koji će savjetovati obitelji u primjeni mjera energetske učinkovitosti.

Projekt FIESTA okuplja 19 partnera iz Italije, Španjolske, Bugarske, Cipra i Hrvatske. REA Kvarner, kao tehnički partner, ima ulogu nacionalnog koordinatora te pruža tehničku podršku gradovima Rijeci, Zadru i Puli u provođenju projektnih aktivnosti.