11.11.2013

Drugi sastanak SMILE konzorcija

Dana 5. i 6. studenog 2013. u Bologni je održan drugi sastanak partnera EU MED projekta SMILE na kojemu se raspravljalo o tekućim projektnim pitanjima i aktivnostima, osobito onima povezanima s provedbom gradskih pilot projekata.
Pilot projekti planirani u okviru projekta podijeljeni su u 4 kategorije – inovativna tehnologija i električna mobilnost, informacijski alati i ICT rješenja za gradsku logistiku, prijevoz tereta kroz urbane centre i prikupljanje otpada te marketinški alati za promociju zelenog teretnog prijevoza. Jedan od pilot projekata bit će tijekom 2014. godine realiziran na području Grada Rijeke, dok će se ostali provoditi u Barceloni i Valenciji (Španjolska), Bologni (Italija), Piraeusu (Grčka) i Montpellieru (Francuska).
S ciljem kvalitetnog definiranja aktivnosti pilot projekta, u njegovu razradu će uz REA-u Kvarner i Grad Rijeku kao partnere na projektu SMILE, biti uključeni stručnjaci iz gradskog poduzeća Rijeka promet i drugi eksperti iz područja urbanog teretnog transporta i logistike.
 
 
SMILE sastanak, Bologna 5.-6.11.2013. SMILE Bologna