26.01.2015

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA U 2015.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015. godine koji predviđa objavu 36 javnih poziva i natječaja namijenjenih općinama, gradovima, poslovnom sektoru i građanima.

Građanima najzanimljiviji natječaji putem kojih se dodjeljuju subvencije za program energetske obnove obiteljskih kuća najavljeni su za mjesec ožujak. Novost je da se natječaji ove godine neće provoditi preko gradova i općina, već će građani moći tražiti poticaje izravno od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Mijenjamo program energetske obnove obiteljskih kuća tako da građanima bude još pristupačniji i brži. Visoke naknade za elaborate su nepotrebne, poticaje će tražiti direktno u Fondu, pa će svi, neovisno o agilnosti svog grada ili općine, imati pristup sredstvima po istim, transparentnim kriterijima. Novca ima dovoljno, a građani će se moći prijavljivati već u ožujku“, izjavio je ministar Zmajlović na konferenciji za novinare održanoj u petak 23. siječnja.

Također, novitet su i najavljene subvencije građanima za kupovinu energetski učinkovitijih kućanskih uređaja, odnosno uređaja energetskog razreda A+++. To će se odnositi na kupnju perilice rublja, sušilice rublja, perilice posuđa, hladnjaka, zamrzivača i hladnjaka sa zamrzivačem. Objava dotičnog javnog poziva za dodjelu subvencija za građanstvo predviđena je za mjesec svibanj.

Više informacija dostupno je u priloženoj službenoj objavi za medije FZOEU. Privici:
FZOEU_priopćenje_natječaji 2015