09.10.2014

Kick off meeting IEE projekta FIESTAPrvim sastankom projektnih partnera, održanim 7. i 8. listopada 2014. u Trstu, započeo je EU projekt FIESTA – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima. Projektu je odobreno sufinanciranje u okviru programa Inteligentna energija Europe (IEE).

Opći cilj projekta FIESTA je usmjeriti obitelji na uštedu energije kod kuće, djelovati na njihove navike u potrošnji energije, kao i na odluke o kupovini, putem sveobuhvatnog, ad-hoc programa, temeljenog na odgovarajućoj segmentaciji tržišta, pri čemu su glavna ciljna skupina obitelji s djecom.

Naglasak je na aktivnosima i proizvodima koji nude značajan potencijal uštede (hlađenje i grijanje),  uz uključivanje posrednika poput trgovaca, instalatera i niza organizacija (za zaštitu okoliša, potrošača, strukovnih udruga) za poticanje konkretnih aktivnosti kućanstava u cilju postizanja značajnih učinaka u smislu uštede energije, smanjenja emisije CO2, ulaganja u sustave grijanja i hlađenja.

Projekt FIESTA okuplja 19 partnera iz Italije, Španjolske, Bugarske, Cipra i Hrvatske. REA Kvarner, kao tehnički partner, imat će ulogu nacionalnog koordinatora te pružati podršku gradovima Rijeci, Zadru i Puli u provođenju projektnih aktivnosti.Privici:
Objava za medije_Kick off sastanak projekta FIESTA