04.12.2019

Od e-Županije do vrha Europe: RUNE dobitnik nagrade EU za širokopojasnu mrežu 2019.Nagrada European Broadband Awards 2019 u najprestižnijoj kategoriji Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, jučer je u Bruxellesu dodijeljena projektu RUNE - Rural Network.

Nagrađivanjem izvanrednih projekata, Europska komisija potiče uspješno uspostavljanje širokopojasne infrastrukture diljem Europe. Nagradu je u ime tvrtke Rune Crow d.o.o., hrvatske tvrtke sa sjedištem u Veprincu koja tek počinje postavljati FTTH infrastrukturu u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji preuzeo direktor Saša Ukić, dok je u ime slovenske tvrtke Rune Enia d.o.o. koja će brinuti za ulaganja u svjetlovodnu infrastrukturu u ruralnim područjima nagradu preuzeo direktor Goran Živec. Čestitke!

Podsjetimo, put do ove hvalevrijedne nagrade započeo je još 2012. godine kada je Primorsko-goranska županija pokrenula projekt „e-Županija“ cilj kojega je bio osmisliti i planirati razvoj mrežne elektroničke komunikacijske infrastrukture i mrežnih usluga za potrebe korisnika na području PGŽ u cilju bržeg ekonomskog razvoja i povećanja konkurentnosti regije te uključenje i revitalizaciju ruralnih područja.