02.03.2015

Partneri projekta SMILE sastali se u RijeciU okviru europskog projekta SMILE, a u organizaciji Grada Rijeke i Regionalne energetske agencije Kvarner, dana 25. veljače 2015. na Građevinskom fakultetu u Rijeci održana je radionica na temu uspostave efikasnijih sustava gradske dostave, koja je dala prikaz trenutnog stanja i prometnih rješenja za dostavu u Rijeci i Zagrebu, ali i pregled novih tehnoloških rješenja za efikasniju gradsku dostavu.

Sudionike skupa - partnere na projektu iz Grčke, Francuske, Italije i Španjolske, ali i druge zainteresirane lokalne dionike iz područja prometa i gradske logistike - pozdravio je zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić. "Rezultati niza istraživanja pokazuju kako je promet u gradovima, budući da uključuje vozila koja kao pogonsko gorivo većinom koriste neobnovljive izvore energije, jedan od ključnih uzročnika onečišćenja stakleničkim plinovima. U tom kontekstu, cilj svakog pametnog grada je osmisliti inovativna rješenja za razvoj energetski učinkovitih gradova, istodobno unapređujući urbani promet", kazao je zamjenik gradonačelnika Matešić, istaknuvši kako je upravo ova radionica dobra prilika za učenje na iskustvima partnera u projektu. 

Sljedećega dana u zgradi gradske uprave održan je sastanak upravljačkog tijela projekta na kojemu se raspravljalo o tekućim pitanjima, završnim projektnim aktivnostima te organizaciji završne konferencije koja će održati u travnju u Valenciji. 

Projekt SMILE – Smart Green Innovative Urban Logistics for Energy Efficient Mediterranean cities sufinanciran je sredstvima transnacionalnog programa MED. Projekt je započeo s provedbom 1. siječnja 2013. godine, a završava u mjesecu travnju ove godine.

 

Više informacija o događanju dostupno je na mrežnim stranicama Grada Rijeke.Privici:
SMILE_objava za medije_Rijeka workshop