17.06.2014

PATRES nominiran za nagradu Održiva energija Europe i ManagEnergy

Projekt PATRES (Public Administration Training on Renewable Energy Systems) koji se provodio na Sveučilištu u Rijeci u razdoblju od 2011. do 2013. godine, a u čijoj je provedbi uz stručnjake s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Fakulteta za elektrotehniku i računalstvo Sveučilišta u Zagrebu, UNDP-a Hrvatske,  Ministarstva gospodarstva RH te brojnih lokalnih samouprava, sudjelovala i REA Kvarner, odabran je kao jedan od 30 projekata nominiranih za nagradu Sustainable Energy Europe & ManagEnergy Awards 2014.

Šest pobjednika, po jedan za svaku od pet SEE (Sustainable Energy Europe/ Održiva energija Europe) kategorija i jedan za ManagEnergy nagradu, bit će proglašeno na svečanoj ceremoniji 24. lipnja 2014. u Bruxellesu.

Projekt Patres, sufinanciran od strane Europske unije kroz program Intelligent Energy Europe (IEE) bavio se legislativnim aspektima uvođenja obnovljivih izvora energije u javne i privatne zgrade, a na njemu su surađivali partneri iz sedam europskih zemalja: Austrije, Hrvatske, Estonije, Italije, Češke, Rumunjske i Španjolske.