30.05.2014

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu e-ŽupanijaZamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, direktor REA Kvarner Darko Jardas te gradonačelnici i načelnici Opatije, Kastva, Raba, Klane, Lovrana, Matulja, Mošćeničke Drage, Viškova i Lopara potpisali su dana 29. svibnja 2014. godine Sporazum o suradnji na projektu e-Županija.

Sporazum se odnosi na projekt planiranja i izgradnje otvorene, širokopojasne pristupne elektroničke komunikacijske mreže na cijelom području Županije, koji započinje realizacijom pilot projekta Liburnije i otoka Raba.

Riječ je o strateškom projektu Primorsko-goranske županije kojem je cilj transformacija PGŽ-a u suvremenu regionalnu elektroničku upravu koja će omogućiti svim građanima, gospodarstvu, znanosti i drugim institucijama brzi internet te uvođenje novih informatičko-komunikacijskih tehnologija uz stalni razvoj novih servisa. Primorsko-goranska županija prva je hrvatska regija koja pokreće ovakav projekt.

Nakon potpisivanja Sporazuma, potpisnici su zajedno posjetili Ilirsku Bistricu kako bi se upoznali sa slovenskim iskustvima u izgradnji širokopojasne mreže.

Više informacija o projektu e-Županija moguće je saznati putem službenih mrežnih stranica projekta, a prilog o projektu objavljen je i u travanjskom broju županijskog magazina Zeleno i plavo.

 

Fotografije s posjeta Ilirskoj Bistrici moguće je vidjeti u Facebook galeriji Primorsko-goranske županije.