01.09.2020

[Poziv] Virtual Island Summit 2020Pozivamo sve zainteresirane na The Virtual Island Summit, online konferenciju koja povezuje lidere iz cijelog svijeta u svrhu postizanja održivog razvoja i osiguranja kvalitetnijeg života za otočne zajednice. Ove godine će se virtualna konferencija održati od 7. do 13. rujna, a službeni jezik je engleski.

Za vrijeme konferencije održat će se preko 30 interaktivnih panel rasprava, okruglih stolova i  predavanja, gdje će svi sudionici imati mogućnost umrežavanja te dobiti odgovore na pitanja. Rasprave će pokriti različite važne teme za otoke oko gospodarskog oporavka, održivosti i dobrog upravljanja, uključujući:
  • Usporedbe politika malih otočnih država i upravljanje otočnim zajednicama kao dio nacionalnih politika 
  • Razvoj čiste energije i integrirano planiranje resursa (IRP)
  • Demokracija na otocima: kampanje za politiku i javne poslove
  • Tehnološka i inovacijska politika za održivost otoka
  • Okrugli stol otočnih političkih lidera o odgovorima na COVID-19
  • Upoznajte Ellen, budućnost čistog pomorskog prometa (...)
Svrha konferencije je približavanje i dostupnost navedenih tema putem platforme za razmjenu znanja i pokretanje promjena.

Prošle godine na konferenciji je sudjelovalo preko 4000 ljudi koji su se pridružili iz 250 otočnih zajednica širom svijeta, a ove godine se predviđa udvostručavanje broja sudionika! Pridružite se i povežite se s liderima održivosti, od premijera i predsjednika do lokalnih otočana koji svojim doprinosom žele svijet učiniti boljim mjestom za život.

Registrirajte se na poveznici