10.11.2016

Projekt FIESTA – radionice za građanstvo

Grad Rijeka poziva sve zainteresirane građane na besplatnu radionicu s temom energetske učinkovitosti i racionalne potrošnje energije u kućanstvima koja se provodi u sklopu EU projekta FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Action. Radionica će se održati u dva termina u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke i to: 14. studenog 2016., s početkom u 12:00 sati i 18. studenog 2016., s početkom u 08:30 sati.

Zainteresirani građani na radionici će imati priliku čuti osnovne informacije o projektu FIESTA te saznati koje su mogućnosti uključivanja u projekt. Nakon upoznavanja s projektom prisutni će imati prilike saznati osnovne informacije o energetskoj učinkovitosti te koje mjere mogu primijeniti u svojim domovima kako bi smanjili mjesečne račune za energiju. Voditelji radionice osvrnut će se i na obnovljive izvore energije kao i na mogućnosti sufinanciranja mjera energetske učinkovitosti.

Naglašavamo da su radionice za sve zainteresirane besplatne te da nije potrebna prethodna najava ili registracija sudionika.
 
Sufinanciran u okviru programa Inteligentna energija za Europu, projekt FIESTA započeo je u listopadu 2014. godine, a trajat će 36 mjeseci (do rujna 2017.). Široko partnerstvo FIESTA projekta broji 19 partnerskih institucija iz 5 zemalja južne Europe (Španjolska, Italija, Hrvatska, Bugarska i Cipar). Hrvatski partneri na projektu su Grad Rijeka, Grad Zadar i Regionalna energetska agencija Kvarner.
 

Privici:
Pozivnica i program radionice_14 11 2016
Pozivnica i program radionice_18 11 2016