05.06.2019

Projekt LOCATIONS nominiran za nagradu REGIOSTARS Projekt LOCATIONS, financiran u okviru programa Interreg MEDITERAN, a u čijoj provedbi naša agencija s partnerima iz Italije, Španjolske, Portugala i Albanije sudjeluje od 2016. godine, nominiran je za nagradu Europske komisije REGIOSTARS.

Europska komisija svake godine dodjeljuje nagrade projektima koje financira EU, a koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja. Nagrade REGIOSTARS 2019. godine usredotočene su na pet područja koja su ključna za budućnost regionalne politike EU:
  • promicanje digitalne transformacije;
  • povezivanje zelenih, plavih i sivih područja;
  • borba protiv nejednakosti i siromaštva;
  • izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene;
  • modernizacija zdravstvenih usluga.
Odabir najboljih izvršit će znanstvena komisija, no u izboru sudjeluje i šira javnost koja bira svog pobjednika javnim internetskim glasovanjem i koja će jednom projektu dodijeliti tzv. Nagradu po izboru javnosti.

Projekt LOCATIONS nominiran je za nagradu REGIOSTARS u kategoriji br. 4 Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene, a trenutno se nalazi na visokom 6. mjestu po izboru javnosti te pozivamo da mu date svoj lajk putem poveznice .

Pobjednici u pet kategorija i pobjednik po izboru javnosti primit će zasluženu nagradu na svečanoj dodjeli nagrada REGIOSTARS koja će se održati u listopadu 2019. u Bruxellesu.