28.10.2015

REA Kvarner domaćin sastanka u okviru projekta FIESTATreći sastanak partnera CIP IEE projekta FIESTA održan je u Rijeci od 21. do 22. listopada, okupivši predstavnike svih devetnaest partnerskih institucija koje sudjeluju u projektu, a s ciljem zajedničkog osvrta na dosad provedene aktivnosti, kao i planiranja onih tek nadolazećih.
Prvi dio sastanka bio je posvećen administrativno-financijskim pitanjima te razmjeni iskustava gradova i općina u funkcioniranju Energy Help Deskova koji su pokrenuti u okviru projekta, a čiji je cilj educirati i informirati građane kako o samom projektu, tako i o raznim drugim pitanjima koji se tiču obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i postizanja energetskih ušteda u kućanstvima. 
U drugome dijelu sastanka održane su prezentacije uspješnih primjera organizacije grupnih kupovina energetski učinkovitih uređaja, a kroz uspostavu privremenih potrošačkih grupa, kako bi se dogovorio model po kojemu bi takav način facilitirane kupovine/prodaje mogao biti realiziran i u okviru projekta FIESTA.

 

 Privici:
Objava za medije_FIESTA_treći projektni sastanak_Rijeka