04.09.2020

[Webinar] Holistički pristup energetskoj tranzicijiNakon dva vrlo uspješna izdanja, u kojima su sudjelovali odličan govornik Rob Hopkins i profesor Per Espen Stoknes, ManagEnergy Talk vraća se u svom prvom virtualnom izdanju. Dr Cara Augustenborg održati će inspirativni govor o „holističkom pristupu energetskoj tranziciji“. Pridružite nam se 11. rujna!

ManagEnergy Talk istražuju i donosi inovativne i ambiciozne akcije koje vode lokalni / regionalni akteri s ciljem da potakne i druge na aktivno sudjelovanje u energetskoj tranziciji. ManagEnergy Talk je i forum za raspravu o novim političkim inicijativama, zakonodavnim procesima ili financijskim inovacijama iz različitih perspektiva svih relevantnih sudionika, a uključiti se mogu zaista svi.

11. rujna imat ćete priliku čuti dr. Caru Augustenborg koja će govoriti o europskoj tranziciji u ekonomiju bez fosilnih goriva. Doktorica Cara Augustenborg školovala se kao znanstvenica za zaštitu okoliša na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu, sada je suradnica u politici zaštite okoliša na University College u Dublinu i počasna članica predsjednika državnog vijeća Irske. Nedavno je dobila nagradu i proglašena je Ženom utjecaja 2020, a novine Independent proglasile su je jednom od 20 osoba koje su vodile prijelaz s niskim udjelom ugljika u Irskoj 2016. Vodila je i uređivala svoju radijsku emisiju “Down To Earth” na irskom Newstalk FM-u,  bila je predsjedatelj Prijatelja Zemlje u Europi i Prijatelja Zemlje iz Irske te vladina savjetnica za irsku Agenciju za zaštitu okoliša.

Cilj ovog ManagEnergy Talka je ispitati brojne koristi koje može donijeti prilagodba klimatskim izazovima, zajedno s rizicima pogoršanja ostalih izazova okoliša i društva u tom procesu. Dr. Augustenborg također će istaknuti svoje viđenje prezentacije klimatskih promjena u medijima i u organizacijama civilnog društva.

Pridružite nam se 11. rujna u 10:00 sati i aktivno se priključite raspravi!

Dnevni red dostupan je na stranici događaja.

REGISTRIRAJTE SE!