08.04.2019

Zahvaljujući novom ruhu, creskoj školi ušteda energije od čak 56 postoZavršetak radova na energetskoj obnovi OŠ Frane Petrića u Cresu obilježen je u petak 5. travnja posjetom županijskih i gradskih dužnosnika, te predstavnika drugih ustanova uključenih u projekt. 
Na radove energetske obnove osnovne škole „Frane Petrića“ u Cresu utrošeno je nešto više od 7,6 milijuna kuna,  od čega je sufinanciranje Primorsko-goranske županije oko 3,5 milijuna kuna, a učešće Grada Cresa 400.000 kuna, istaknuto je tijekom današnjeg obilaska škole župana Zlatka Komadine, gradonačelnika Cresa Kristijana Jurjaka te zamjenice župana Marine Medarić i pročelnice UO odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin.
"Primorsko-goranska županija svakog mjeseca otvara jednu školu, to je rezultat  energetske obnove, ali i drugih  naših ulaganja u školstvo. Nikad se nije dogodilo da u jednoj godini otvaramo ovoliko škola. Naša je misija da učenicima stvorimo što bolje uvjete za nastavu i cjeloživotno učenje", istaknuo je prilikom obilaska župan Komadina.