13.05.2019

Završena energetska obnova lovranske školeJedina škola koja je imala energetski G certifikat, Osnovna škola Viktora Cara Emina u Lovranu, obnovljena čeka kraj školske godine, nakon što su lani u lipnju počeli radovi vrijedni 5,5 milijuna kuna. Građevinskim mjerama poboljšana je energetska učinkovitost zgrade toplinskom izolacijom pročelja i krovišta, obradom dotrajalog krova te zamjenom neučinkovite stolarije.

Opsežna obnova lovranske škole dio je velikog projekta "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije", čija je vrijednost 37 milijuna kuna, što predstavlja najveću županijsku investiciju u školstvo, a uz Lovran, energetski su obnovljene i škole u Kraljevici, Novom Vinodolskom, Čabru, Cresu, Vrbovskom i Rabu. 

Svečanošću u školi 10. svibnja obilježen je kraj radova, uz nazočnost župana Zlatka Komadine, načelnika Općine Lovran Bojana Simoniča, zamjenice župana Marine Medarić, pročelnice Edite Stilin, ravnateljice škole Ive Erceg te ostalih uzvanika.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je da je ovo generacijski projekt obnove škola i sportskih dvorana u Primorsko-goranskoj županiji. "Danas smo došli do kraja, svi objekti su završeni, a ova škola u Lovranu bila u najgorem stanju sa energetskim certifikatom . Nakon završenih radova škola ima energetski certifikat B i ovim se putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali". 

Naglasila je u ovoj investiciji PGŽ kroz kreditno zaduženje učestvovala sa 16 milijuna kuna, no za djecu se isplati zadužiti, zaključila je Stilin. Lovranska osnovna škola prema riječima ravnateljice Ive Herceg sada ima puno bolje uvjete za rad.