04.05.2015

Završna konferencija projekta MED SMILE

Predstavnici energetskih agencija, gradova, općina i organizacija iz Španjolske, Italije, Hrvatske, Francuske i Grčke okupili su se u Valenciji 28. i 29. travnja  2015. godine povodom završne konferencije i posljednjeg operativnog sastanka projekta SMILE, financiranog od strane Europske komisije u sklopu transnacionalnog operativnog programa Mediteran (MED).
 
Prisjetimo se, u siječnju 2013. godine, započela je realizacija projekta SMILE - Pametna, zelena i inovativna logistika urbanog teretnog transporta za energetski učinkovite mediteranske gradove, u kojemu kao hrvatski partneri sudjeluju Grad Rijeka i REA Kvarner.  
Opći cilj projekta bio je doprinijeti razvoju inteligentnih i energetski učinkovitih mediteranskih gradova u smislu promicanja „zelenih“ i troškovno učinkovitih rješenja u logistici urbanog teretnog transporta.  Razvoj energetske učinkovitosti potican je kroz promidžbu i provedbu inovativnih politika i rješenja uz potporu već postojećih tehnologija, a posebice kroz provedbu pilot projekata u uključenim gradovima. 
 
Završnu konferenciju s naslovom: „Energy Efficiency in Urban Logistics“, 28.04.2015. godine otvorili su članica Gradskog vijeća Grada Valencije Beatriz Simon i direktor Zaklade Valenciaport Vicente del Rio. Predstavnici projektnih partnera prezentirali su najvažnije ostvarene rezultate, a Mercedes Acitores iz Zajedničkog tehničkog tajništva programa MED najavila je i kratko predstavila mogućnosti financiranja u novom programskom razdoblju. 
 
Vjerujemo da će se suradnja SMILE partnera i rad na rješavanju problematike gradske logistike nastaviti i nakon završetka projekta, te da će ostvareni kontakti rezultirati novim umrežavanjima i projektima.
 
 
 


Privici:
Objava za medije_Završna konferencija_MED SMILE