29.05.2014

Dan energetskih agencija

U okviru Riječkog energetskog tjedna, i ove je godine održan "Dan energetskih agencija" koji je 28. svibnja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke okupio predstavnike svih hrvatskih regionalnih i lokalnih energetskih agencija.

Darko Jardas (REA Kvarner) održao je izlaganje na temu provođenja mjera energetske učinkovitosti u Primorsko-goranskoj županiji, Julije Domac (REGEA) prezentirao je program revitalizacije i energetske obnove zagrebačkog Donjeg grada, Valter Poropat (IRENA) govorio je o energetici, energetskoj efikasnosti i korištenju obnovljivih izvora energije Istarskoj županiji, Ivan Šimić (REA Sjever) o prvih pet godina Regionalne energetske agencije Sjever, a Mario Klobučarić (MENEA) o aktivnostima Međimurske energetske agencije usmjerenima na energetsku održivost regije.

U drugome bloku izlaganja, Marina Majnarić iz tvrtke Lokve d.o.o. predstavila je rad tvrtke i liniju stolarije za niskoenergetsku i pasivnu gradnju, dok su u poslijepodnevnim satima predstavljena iskustva s različitih europskih projekata iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Luka Dragojević (Primorsko-goranska županija), Martin Bućan (Splitsko-dalmatinska županija), Ana Marija Pilato (DUNEA) i Aleksandar Major (Istarska županija) prenijeli su iskustva hrvatskih partnera u provedbi strateškog projekta ALTERENERGY – Održivost energije za male jadranske zajednice, Ivan Šimić govorio je o projektima PRIMES i INFINITE Solutions, Valter Poropat o projektima SEA-R i LEGEND, Velimir Šegon o projektima BUYSMART i EESI2020, dok je Darko Jardas predstavio EU projekte ADRIACOLD i EMILIE

 

Uvodno izlaganje direktora REA-e Kvarner, g. Darka Jardasa

Prezentacija županijskog projekta Alterenergy