19.02.2016

Kick off sastanak H2020 projekta SIMPLAPrvim sastankom projektnih partnera, održanim 17. i 18. veljače 2016. u Rijeci, u organizaciji Regionalne energetske agencije Kvarner, započeo je europski projekt SIMPLA, ili punim nazivom „Održivo i integrirano multisektorsko planiranje“ (eng. Sustainable Integrated Multi-sector PLAnning), financiran u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.  

Projektom SIMPLA nastoji se ojačati kapacitet javne uprave u području planiranja i provedbe energetski učinkovitih politika i mjera, uz pronalaženje odgovarajućih načina financiranja, a putem stvaranje preduvjeta za što bolju integraciju Akcijskih planova energetski održivog razvitka (eng. Sustainable Energy Action Plans – SEAPs) i Planova održive urbane mobilnosti (eng. Sustainable Urban Mobility Plans - SUMPs) jedinica lokalne samouprave.

Koordinator trogodišnjeg projekta SIMPLA, u koji su uključeni partneri iz šest europskih zemalja (Italije, Austrije, Španjolske, Bugarske, Rumunjske i Hrvatske), je AREA Znanstveni park iz Trsta, a uz REA-u Kvarner hrvatski partneri na projektu su Primorsko-goranska i Istarska županija.Privici:
SIMPLA Kick off sastanak - objava za medije