26.04.2023

Najava: konferencija „Put prema energetskim zajednicama temeljenim na obnovljivim izvorima energije“

Konferencija „Put prema energetskim zajednicama temeljenim na obnovljivim izvorima energije“ održat će se u palači Moise u gradu Cresu, dana 3. i 4. svibnja 2023. godine. Riječ je o programu koji se provodi u okviru projekta SunSharing – Supporting Solar Energy Communities in SEE.

Konferencija je zamišljena kao mjesto okupljanja predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, agencija, istraživača te predstavnika civilnog sektora koji će podijeliti pozitivna iskustva u vezi s korištenjem energije Sunca pomoću fotonaponskih elektrana. Govorit će se i o osnivanju energetskih zajednica te o provođenju crowdfunding inicijativa za financiranje projekata OIE, a poglavito fotonaponskih elektrana u vlasništvu energetskih zajednica.

Sve zainteresirane za besplatno sudjelovanje na konferenciji (ne naplaćuje se kotizacija) upućujemo na prijavu putem poveznice: https://forms.gle/46M4AWgH1WsGWhzz6

Za sudionike je od 3. do 4. svibnja 2023. godine na raspolaganju smještaj po povlaštenoj cijeni u obližnjem hotelu Kimen (vrijedi do popunjenosti kapaciteta), a cjeloviti program i popis svih izlagača konferencije možete preuzeti OVDJE.

Za sva popratna pitanja, molimo obratite se email porukom na: antun.pfeifer@fsb.hr