19.04.2022

Najava: radionica o ulozi zelenog vodika u energetskoj tranziciji

Regionalna energetska agencija Kvarner u suradnji s Europskom federacijom agencija i regija za energiju i okoliš FEDARENE (eng. European Federation of Agencies and Regions for Energy and Environment) dana 26. travnja 2022. organizira tematsku radionicu koja će se održati na otoku Cresu (Grad Cres, palača Moise) s početkom u 10:30. Kako bi se brojnim partnerskim organizacijama iz inozemstva te zainteresiranim dionicima iz Hrvatske omogućilo praćenje, program će se izvoditi na engleskom jeziku uz online prijenos.

Radionica je dio projekta Green Hysland u kojem sudjeluje i FEDARENE, čije se temeljne aktivnosti provode na Mallorci. Nizom intervencija ovaj španjolski otok preobrazit će se u središnji južnoeuropski centar korištenja novih tehnologija koje se temelje na upotrebi vodika. Važan dio projekta odnosi se i na involviranje dionika iz drugih europskih zemalja radi uspostavljanja dijaloga o mogućnostima koje otvara korištenje ovih tehnologija. S tim u vezi, u okviru ove inicijative organizirat će se niz tematskih radionica, a domaćin prve na otoku Cresu upravo je Regionalna energetska agencija Kvarner.

Radionica će biti prilika da predstavimo različite međunarodne projekte koji se oslanjaju na korištenje vodika, a među njima i H2020 projekt ISLANDER u čijoj provedbi sudjeluje Regionalna energetska agencija Kvarner. Također, o planovima i iskustvima vezanim uz korištenje ovih tehnologija u Hrvatskoj govorit će Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu), Kristina Crnković-Gjukić (INA d.d.), Vjekoslav Majetić (DOK-ING) i Ivana Chaux-Jukić (Active Solera).

Za online pristup radionici neophodna je registracija putem poveznice sljedeće poveznice:
https://fedarene.org/event/green-hydrogen-technologies-supporting-the-energy-transition-matching-uses-with-context/

Cjeloviti program i popis svih izlagača nalazi se u privitku na dnu. Pozivamo Vas da nam se pridružite u istraživanju novih rješenja za ostvarivanje energetske tranzicije!

Privici:
Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition - program radionice