10.07.2014

Najavljujemo: Tribina za građane na temu energetske obnove obiteljskih kuća

Pozivamo vas na tribinu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća koja će se održati u petak 11. srpnja u 18 sati u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, u Rijeci , s ciljem informiranja građana omogućnostima ostvarivanja prava na subvencije iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Na tribini će sudjelovati ministar Mihael Zmajlović, pomoćnica ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja, Borka Bobovec, direktor Fonda za zaštitu okoliša, Sven Müller, te ostali  predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon uvodnih prezentacija (čije je predviđeno trajanje 20 minuta), ministar i predstavnici ministarstava te Fonda bit će na raspolaganju za pitanja građana. 

Tribine poput ove, u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bit će, prema najavi, održane u svim većim gradovim Hrvatske.

Nacionalni Program energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine, koji ima za cilj energetsku obnovu minimalno 2.000 obiteljskih kuća godišnje na razni Hrvatske, prema svim pokazateljima već će u prvoj godini obuhvatiti preko 6.000 kućanstava. Za te je potrebe Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ove godine osigurao gotovo 160 milijuna kuna, a natječaji za dodjelu subvencija građanima provode se u suradnji s gradovima, općinama i županijama.