26.10.2018

Projekt LOCATIONS na Europskom tjednu regija i gradova u BruxellesuEuropski tjedan regija i gradova najveća je europska manifestacija tijekom koje službenici regionalnih i lokalnih uprava te predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati iskustva i znanja u području razvoja regija i gradova. Četverodnevni program održava se svake godine u Bruxellesu i služi kao platforma za komunikaciju o razvoju kohezijske politike EU te pridonosi podizanju svijesti o važnosti regija i gradova u oblikovanju politika EU.

Ovogodišnje izdanje Europskog tjedna regija i gradova održano je od 8. do 11. listopada i polučilo je veliki uspjeh. Kao najuspješnije izdanje do sada, privuklo je više od 6000 registriranih sudionika i 800 izlagača. Tim više, konzorcij koji stoji iza aktualnog projekta LOCATIONS u koji je uključena i Regionalna energetska agencija Kvarner, počašćen je što su predstavnici projekta bili pozvani da participiraju u ovoj manifestaciji. Naime, projekt je predstavljen na radionici "Interreg Talks: 6 projects, 1 Slam". Ovu radionicu, poznatiju pod kraćim nazivom "Project slam", organiziraju Europska komisija (DG REGIO - Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku) i organizacija Interact. "Project slam" održan je 10. listopada, a okupio je predstavnike šest odabranih Interreg projekata od kojih se očekivalo da se predstave na inovativan i originalan način.

Tom prilikom publika je upoznata s projektom LOCATIONS kroz upečatljiv nastup talijanske umjetnice Nadie Ischia, čija je specijalnost slikanje na pijesku. Prikaz njenog nastupa pogledajte u priloženom video materijalu:


Projekt LOCATIONS sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. - 2020.