10.01.2020

E-ŠKOLE

Uz projekt e-Županija, agencija je uključena i u provedbu projekta e-Škole: Uspostava sustava digitalno zrelih škola (pilot projekt) u okviru kojega pružamo podršku županijskim školama uključenima u projekt. Opći cilj pilot projekta e-Škole je jačanje kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.
Pilot projektu se priključilo šest škola kojima je PGŽ osnivač - osnovne škole Klana, Viktora Cara Emina u Lovranu, Ivana Rabljanina na Rabu, te područna škola Eugen Kumičić u Mošćeničkoj Dragi, Prva riječka hrvatska gimnazija i željeznička tehnička škola u Moravicama.
U razdoblju od 2019.-2022. godine, na temelju rezultata pilot projekta, provodi se druga faza projekta, odnosno razvoj strategije za implementaciju sustava digitalno zrelih škola u cijelom sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Eksperimentalno provođenje kurikularne reforme "Škola za život" započelo je u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u školskoj godini 2018./2019. kao jedinoj školi čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.